Op onze school hanteren we een klassikaal georganiseerd onderwijs (leerstofjaarklassensysteem). Hierin heeft de leerkracht binnen de groep een centrale en leidinggevende rol. Het onderwijs richt zich concreet op het aanleren van kennis en vaardigheden, het overdragen van waarden en normen en het stimuleren van het maken van verantwoorde eigen keuzes. Hierbij wordt rekening gehouden met de gaven die van God zijn gekregen.
We geven per groep gedifferentieerd les aan maximaal drie subgroepen: een basisgroep, een groepje met sterkere leerlingen en een groepje met leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Deze basisondersteuning wordt in beginsel in de groep door de leraar zelf verzorgd, zo nodig met hulp van een onderwijsassistent.
In bepaalde gevallen krijgt een kind een eigen leerlijn of werkt een kind vanuit een speciaal programma in combinatie met een arrangement. Voor leerlingen met ondersteuningsbehoeften op het gebied van gedrag kan een arrangement worden aangevraagd, waarbij de leerkracht advies krijgt van een ambulant begeleider.
Naast de reguliere groepen kent onze school een aantal (kleine) zorggroepen. De zorggroepen zijn klein (12-16 leerlingen) en hierin zitten leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben op het gebied van leren of gedrag. Dit wordt gerealiseerd door de leerkracht, zo nodig met hulp van een onderwijsassistent.
In de jaargroepen waar geen zorggroep gevormd kan worden, is er voor een aantal dagdelen een ondersteuningsgroep. In deze groep krijgen leerlingen ondersteuning bij (een aantal van) de basisvakken, afhankelijk van de onderwijsbehoefte van de leerling. Deze ondersteuningsgroepen worden begeleid door een onderwijsassistent of leerkrachtondersteuner.
Voor meer- en hoogbegaafde kinderen is er één keer in de week een verrijkingsgroepje, daarnaast is er een plusklas voor leerlingen die deze extra uitdaging nodig hebben.